Hvis man som virksomhed er på nettet, så er man ikke undtaget for den konkurrence der findes. Konkurrence er der nemlig både ude i den virkelige verden, men bestemt også, når man bevæger sig ud på internettet. Alle vil jo gerne være først, når folk f.eks. søger på et bestemt ord og det er altså ikke altid lige nemt. Derfor bliver der kæmpet om pladsen, så man kan være den øverste. Det er ikke godt nok, hvis kun man er på siden, for man skal være den bedste, største og øverste, så man får flest kunder. Det er også vigtigt, at man plejer sin tilværelse på nettet, så man kan drive en masse trafik gennem den kilde, men det skal gøres korrekt, hvis ikke man vil komme galt afsted med det. En af de måder, hvor man virkelig kan nå højere op i resultaterne, er når man begynder på noget som kaldes linkbuilding, som er forklaret lige nedenfor, hvad det går ud på. Det kan også gøres på mange forskellige måder, men med de sociale mediers indtog, så er det faktisk blevet en del nemmere, da man nu også kan benytte deres evner til at få en bedre placering i f.eks. søgemaskiner. Det kan være svært at forstå, men det er godt nyt for dig som virksomhedsejer.
Sådan fungerer linkbuilding
Hvis ikke du er kendt med linkbuilding, så kan det også godt være en smule svært at forstå, men i bund og grund er det simpelt. Det overordnede mål er, at man jo gerne vil ligge øverst på diverse søgemaskiner. Det betyder, at når en søgemaskine kigger på din hjemmeside og skal vurdere, om den er god nok og værdig til at blive vist, når kunderne søger på noget, så vurderer søgemaskinen, om den er relevant og hvor god omtale der er om den. Det kan f.eks. være, at hvis du nu sælger rengøringsmidler, så giver det rigtig god bonus hos søgemaskinen, hvis et rengøringsfirma siger god for, at du er god at handle med. Måden man gør det på nettet er, at man f.eks. linker til hinandens sider. Så ved søgemaskinen, at rengøringsfirmaet har en relation til den virksomhed, som sælger rengøringsmidler, så derfor må det have relevans for rengøring. Det vil så resultere i, at man kommer højere op. Kunsten er så, at man skal få så mange af disse links som overhovedet muligt og med rette relevans. Du kan læse mere på denne side.
Brug f.eks. Twitter til linkbuilding
Lige præcis dette med at skaffe links er f.eks. Twitter rigtig god til, for Twitter er en stor hjemmeside, som mange søgemaskiner respekterer og derfor kan se, at hvis sådan en hjemmeside kan finde på at linke til en anden hjemmeside, så må der altså være noget om snakken. Det giver endnu større point, hvis det er store brugere med mange følgere og tweets, som vælger at linke til din side, da det så giver et bedre resultat og du dermed også kommer højere op på listen.
The post Brug de sociale medier til linkbuilding appeared first on Gnuskole.